autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

BMW M340i vs M340d

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

BMW se u zadnjih nekoliko godina zaista zadao na području karavana, a nekako je najveći procvat doživjela serija 3, gdje je u razmaku od samo par godina nastalo par izvrsnih i jedan supersportski model. Par ovih izvrsnih modela su upravo ova dva na testu, touring verzije M340i i M340d, oba trolitrena šestaka, s tim što je prvi benzinac, a drugi dizelaš.

Svaki motor nosi svoju prednost – dok benzinac izvlači 374KS (34 više od M340d), dizelski agregat isporučuje čak 200Nm (700 naprema 500) okretnog momenta više od poželjnijeg brata. Oba su uparena s 8 stupanjskim automatskim mjenjačem te imaju pogon na sve kotače, što ih također čini izvrsnima po pitanju ubrzanja. Nažalost, ovo su LCI modeli koji su mild hybrid, što znači da sadrže i jednu omanju bateriju, koja im zajedno s elektro instalacijama povećava masu, pa ionako već teški karavani sada postaju malo preteški.

Kada biste morali birati, koji bi bio vaš primjerak?

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

  1. Skoda Frantic Prikaži

    Autopuls: Which one do you prefer, M340i or M340d?
    Frantic: YES
    😁💪

  2. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

    ono…daily driver i everyday car, hehe…navodno je teško doći do podataka o težini jerbo mild hybrid dodaje ‘samo 250kg’ na priču…

  3. Volvo Votka Prikaži

    Uvik benzinca jer mirnije radi i brže se zagrije zimi pa je shodno tome i manje problema s njima kad se voze po gradu. Razliku u gorivu polovica ljudi nikad ne nadoknadi

Trenutno popularno