autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Volvo zategnuo bore na modelima S60 i V60

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Nakon predstavljanja modela S60 i V60 u lipnju 2018. godine, došlo je vrijeme za lagano zatezanje bora. Uz limuzinsku i karavansku inačicu se može pronaći i cross country model, koji je povišena verzija V60 varijante. Iako vidljive, promjene su zaista malene, a najveća se ustvari tiče naziva opreme – Volvo je izbacio nova imena za pakete opreme. Tako više nećemo imati Momentum, Inscription i R-design već Essential, Core, Plus i Ultimate.

Promjene u interijeru zaista su sitne, pa osim novih dezena novo je i android automotive sučelje, što je zaista dobrodošlo, s obzirom da Volvov sustav nije dorasato BMW-ovom iDriveu ili Mercedesovom MBUX-u.
Što se tiče motorizacije, nema prevelikih promjena. I dalje su u ponudi samo 2.0 četverocilindraši u benzinskim i dizelskim varijantama. Svi su dobili po nekoliko konjskih snaga, dok je najveću promjenu doživio T8 model, koji sada broji nemalih 455KS i naravno, pogon na sve kotače. Takav S60 je spreman uhvatiti stotku za samo 4.3 sekundi, ali nažalost, kranja brzina mu je i dalje bijednih 180km/h. Kada ubrojite da brzinomjer pokazuje više nego što auto u tom trenutku ide, ispada da se vozite oko 170km/h. Za marku koja želi biti premium proizvođač je to veoma loše.

Cijene modela kod nas još nisu poznate, no vjerojatno će to biti oko 40 tisuća eura.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno