autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

M3 karavan – prvi put u povijesti (video)

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Prvi put otkako se proizvodi BMW M3 (a to je od modela E30) dobit ćemo karavansku inačicu jednog od najpoznatijih sportskih automobila u povijesti. Knjiga karavanskih M modela nije suviše debela, a dva modela koja su uspjela doći do ove značke bili su E34 i E60.

Zašto su se bavarci tek sada odlučili za sportsku trojku karavan, teško je reći, pogotovo jer Audi već više od 15 godina uspješno prodaje svoje RS modele u karavanskim izvedbama. Dokaz tome je da RS6 čak niti ne postoji u limuzinskoj izvedbi, a sam model je vrlo popularan i poželjan, kako novi, tako i rabljeni.

M divizija jedna je od najcjenjenijih u svijetu autoindustrije, a modeli kao što su M3 E30, M5 E39 te već sada legendarni M5 E60 s V10 motorom, osigurali su besmrtnost već davnih godina. Sadašnji M3 (kodne oznake G80) je, naravno, najbrži i najsnažniji M3 u povijesti, a trenutno dolazi u dvije verzije – to je klasični M3 s 480KS te competition verzija s 510KS.

BMW je ove godine odigrao malo drugačiju kartu, pa se tako sada ponovno može naći ručni mjenjač u ponudi, kao i biranje između zadnjeg pogona ili xdrive sustava, koji u najsnažnijoj verziji ovu limuzinu potjera do stotke za samo 3.5 sekunde.

Izgled novog M karavana još nije otkriven, no ako je suditi po najavama, vjerojatno će imati velike grillove s prednje strane, što je u jednu ruku ipak dobro, obična serija 3 i M3 se na oko moraju razlikovati u mnogim aspektima. Bilo kako bilo, M divizija trenutno nudi neke zaista izvrsne modele, a već se sada zna da će M5 CS (bit će članak o njemu) biti legendarni model.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno