autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

M3 karavan – prvi put u povijesti (video)

Marko Rakić

Prvi put otkako se proizvodi BMW M3 (a to je od modela E30) dobit ćemo karavansku inačicu jednog od najpoznatijih sportskih automobila u povijesti. Knjiga karavanskih M modela nije suviše debela, a dva modela koja su uspjela doći do ove značke bili su E34 i E60.

Zašto su se bavarci tek sada odlučili za sportsku trojku karavan, teško je reći, pogotovo jer Audi već više od 15 godina uspješno prodaje svoje RS modele u karavanskim izvedbama. Dokaz tome je da RS6 čak niti ne postoji u limuzinskoj izvedbi, a sam model je vrlo popularan i poželjan, kako novi, tako i rabljeni.

M divizija jedna je od najcjenjenijih u svijetu autoindustrije, a modeli kao što su M3 E30, M5 E39 te već sada legendarni M5 E60 s V10 motorom, osigurali su besmrtnost već davnih godina. Sadašnji M3 (kodne oznake G80) je, naravno, najbrži i najsnažniji M3 u povijesti, a trenutno dolazi u dvije verzije – to je klasični M3 s 480KS te competition verzija s 510KS.

BMW je ove godine odigrao malo drugačiju kartu, pa se tako sada ponovno može naći ručni mjenjač u ponudi, kao i biranje između zadnjeg pogona ili xdrive sustava, koji u najsnažnijoj verziji ovu limuzinu potjera do stotke za samo 3.5 sekunde.

Izgled novog M karavana još nije otkriven, no ako je suditi po najavama, vjerojatno će imati velike grillove s prednje strane, što je u jednu ruku ipak dobro, obična serija 3 i M3 se na oko moraju razlikovati u mnogim aspektima. Bilo kako bilo, M divizija trenutno nudi neke zaista izvrsne modele, a već se sada zna da će M5 CS (bit će članak o njemu) biti legendarni model.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
97 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno