autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Alfa Romeo Tonale – spas za Talijane?

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Slavna talijanska marka automobilia, Alfa Romeo, nije u najboljem stanju već dugi niz godina. Prodajni rezultati su poražavajući, iako priznanja za njihove modele Stelvio i Giulia pršte na sve strane. U čemu je onda problem?

Ako je nekakav model bio potreban za potencijalni spas Alfe, onda je to svakako novopredstavljeni Tonale. Kompakt SUV klasa je trenutno najtraženija jer BMW X5 ili Audi Q7 nisu za svačiji džep, pa su onda dovoljni i X1, Q3, Volkswagenov Tiguan itd, pa u tom segmentu trenutno imamo more modela. Budući da je Alfin Stelvio u D segmentu SUV-ova, talijanima je pod hitno trebao neki manji, šarmantiji “đip”.

Ni Giulia ni Stelvio nisu uspjeli vinuti Alfu nazad na renesansne staze gdje su bili prije 20-ak godina, a problema je više. Prvi je što se Alfa Romeo želi utrpati u premium ekipu, ali to nažalost još uvijek nije, potrebno je zadovoljiti još neke segmente kako bi bili potpuni igrač. Druga je stvar to što im se još uvijek potkradaju neke amaterske greške, a iskustava ima svakakvih po forumima gdje se vlasnici žale. Treće je cijena, gdje Giulia košta gotovo kao nov Mercedes C klase, BMW 3 ili Audi A4, pa se ljudi onda uglavnom okreću sigurnim modelima.

Prekrasan model Giulia GTA

Model Tonale ne donosi ništa novo ustvari, ovo je samo prilika za Alfin financijski oporavak. Nešto više od 4.5 metra dug SUV uobičajeno je za ovu klasu, a nudit će se kao hibrid, benzinac ili dizelaš.

Ipak, nije sve tako surovo jer su talijani ubacili malo svog šarma u Tonale, pa već sada ima masa hvalospjeva što se tiče dizajna. A s obzirom da dizajn prodaje, a cijena kompakt SUV-ova je i dalje većini prihvatljiva, Tonale bi mogao barem ustabiliti Alfu, ne bi bilo dobro da izgubimo Talijane 🙂

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Skoda Frantic Prikaži

  Šteta i za Giuliettu, kao i za MiTo ☹️

  • BMW Marko Rakić Prikaži

   A model prije, 147, meni i dan danas izgleda jako dobro. Usporedio sam je malo s novim Meganeom, mogu samo reći da je po pitanju kvalitete izrade taj Renault otpad za 147-icu.

   • Skoda Frantic Prikaži

    Mislio sam u smislu prestanka proizvodnje.
    Bili su krenuli put Lancie, koja je “ostala” samo na Y. ☹️
    Da ne spominjem sudbine Saaba i Rovera.

 2. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

  …nema spasa za talijane, i sami talijani su shvatili da ih agnelliji vuku za nos…doduše ako se ovako nastavi nema spasa niti za kompletnu europsku autoindustriju…a možd ani svjetsku…još nekako gajim nadu da će japanci preživjeti…

Trenutno popularno