autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Video: BMW M550d – ekstremno brz dizelaš

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Ne tako davno dizelaši su bili predmet sprdnje kad su u pitanju performanse. No, zadnjih 20-ak godina stvari su se znatno promjenile i dizelaši većih zapremina i broj cilindara postali su ekstremno brzi automobili. Tako model M550d modela BMW 5 znatno je brži od nekih benzinskih moćnih mašina, što i ne čudi s obzirom da ima 400KS koje izvlači iz 3.0 rednog šestaka. Njegova tajna uspjeha je što ima čak četiri turbine pa ukupni okretni moment iznosi sportskih 760Nm. Kako izgledaju ubrzanja te za koliko brzo dosegne maksimalnu brzinu, pogledajte u videu ispod.

Svoj put je M550d počeo još u petici prošle generacije, kodne oznake F10. U toj je varijanti razvijao 381KS, te je to bio prvi dizelaš s tri turbine. Nažalost, ovaj spektakularni dizelaš s M oznakom se više ne proizvodi, a posljednji primjerci s trake su izašli prošle godine. Trenutno je najsnažniji model 540d koji broji također nemalih 340KS i sprinta do stotke za 4.8 sekundi. Sudeći prema trenutnim trendovima i odbacivanju dizelaša, izgleda da će M550d ostati najbrži BMW-ov model pogonjen dizelskim agregatom.

MW M550d xDrive – posljednji M dizelaš.
Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Volvo Votka Prikaži

    Srca ti šta ovo ide. Ne more ovo trošit malo bez obzira šta je dizel

Trenutno popularno