autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Na današnji dan 1904. godine nastao Rolls Royce

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Na današnji dan prije 118 godina, u poznatom hotelu Midland koji se nalazi u Manchesteru, našli su se Charles Rolls i Henry Royce. Vrlo su brzo shvatili da bi se trebali udružiti kako bi započeli proizvodnju visoko luksuznih automobila. Udružili su prezimena i nastao je danas najprestižniji proizvođač luksuznih automobila – Rolls Royce.

Slavni model Silver Shadow zacementirao je poziciju Rolls Roycea.

Dogovor je postignut vrlo jednostavno – Charles i Henry su se rukovali te je to vrijedilo kao ugovor, kaže se da nisu imali vremena za napraviti službeni ugovor, već da su sve ideje odmah išli zapisati te isplanirati posao. Službeni ugovor sastavljen je krajem iste godine, točnije 23. prosinca, što je označilo službeni početak firme Rolls Royce Ltd. Henry Royce je, nakon što se firma etabilirala, izjavio:

“Težite savršenstvu u svemu što radite. Uzmite ono što je najbolje i napravite još boljim. Ako takvo nešto ne postoji, dizajnirajte to.”

Tvrtka je iznjedrila mnogo legendarnih modela, punih tehnoloških inovacija i vrhunske izrade, onome po čemu je Rolls najpoznatiji. Uvjerljivo najpoznatiji su zasigurno Silver Shadow i Phantom. Potonji se i danas porizvodi, te je najuspješniji tvrtkin model u povijesti. Rolls Royce trenutno je u vlasništvu BMW-a.

Prekrasan coupe Muliner Park Ward
Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno