autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Ferrari danas slavi 75. rođendan

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Na današnji dan prije 75 godina nastao je Ferrari, kompanija koja radi super sportske automobile i čiji modeli imaju kultni status. Scuderia Ferrari nastala je još davno prije i bila je svojevrsna podloga za Ferrari, jer mnogo cestovnih Ferrarija dijeli tehnologiju s bolidima iz Formule 1, gdje su Talijani najuspješniji u povijesti.

Ferrari 575M Maranello nasljednik je vrlo uspješnog modela 550 Maranello. Priča se kako Ferrari radi loše aute kad je dobar u F1 i obrnuto. Ovaj je primjerak iz 2004….

O Ferrariju zaista ne treba pisati romane, sama marka dovoljno govori za sebe, ali evo čista crtica iz povijesti kako je sve krenulo. 11. svibnja 1947. godine održala se utrka u talijanskom gradu Piacenza, smješten negdje na pola puta između Parme i Milana. Tada već iskusan vozač i višestruki pobjednik u raznim kategorijama, Franco Cortese, predstavio je javnosti automobil imenom Ferrari. Tada je započeo dio povijesti najpoznatije i najekskluzivnije marke automobila na svijetu. Dovoljno je samo spomenuti da Ferrari redovito ulazi u top 10 najpoznatijih svjetskih brendova.

Sjedište firme nalazi se u Maranellu, gdje se može posjetiti Ferrarijev muzej te također možete unajmiti neki od cestovnih modela na test vožnju. Ako budete nekad imali priliku za posjetiti, nemojte je propustiti.

Plavi Ferrari, čisto da ne bude baš sve u crvenom. Inače, model je napravljen u čast osnivača Ferrarija, Enza Ferrarija.
Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Skoda Frantic Prikaži

    E onaj na naslovnioj slici članka je auto 🤟💪😍
    BTW, tih godina su Formulom 1 harali Williams i Mclaren. 😉

Trenutno popularno