autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Zvuk Mercedesovog C63 AMG koji je bio medicinski auto u Formuli 1

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

U Formuli 1 uvijek moraju biti spremna dva brza automobila – jedan je sigurnosni, a drugi medicinski. Naravno, postoje i njihove zamjene, iliti spare car, no to je rijetkost da se dogodi. Do prošle godine Mercedes je bio ekskluzivni partner za sigurnosni automobil te se tu izmijenilo dosta modela, dok danas tu ulogu dijeli s Aston Martinom.

Junak današnjeg članka je “neugledni” karavan, C klasa 63 AMG kodne oznake W204, koji se proizvodio od 2007. do 2015. godine. Ovaj već sada moderni klasik upogonjen je ogromnim 6.2 litrenim V8 motorom snage 457 konjskih snaga i za svoje vrijeme mamutskih 600Nm. Bilo je to dovoljno za 4.6 sekundi do 100 te maksimum ograničen na 250km/h, s tim da je bez blokade postizao i preko 300 km/h.

Ono što najviše plijeni pažnju kod ove C klase je njen zvuk, koji je vrlo prodoran, glasan, a opet čist te je po tom pitanju potpuno zasjenio BMW M3 E92 i Audi RS4. Poslušajte i sami prosudite.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno