autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Video: Mercedes AMG one u promotivnom videu

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Trebalo je Mercedesu samo 5 godina kako bi nakon predstavljanja ovaj model počeli isporučivati kupcima koji su, naravno, platili to još 2017. kad je revolucionarno predstavljen auto s F1 tehnologijom. Tad je u Mercedesovoj F1 ekipi još uvijek bio aktualan bolid kodnog naziva W07, korišten za sezonu 2016. u kojem je Nico Rosberg osvojio naslov. Na temelju njega nastao je ovaj cestovni bolid s 1.6 litrenim turbo V6 motorom te cijelim elektro sklopom koji zajedno razvijaju 1060 KS.

S obzirom da po pitanju ubrzanja danas postoje brži automobili, neki će se zapitati koja je onda svrha ovog modela. Iz Mercedesa kažu da je model izuzetno performantan u zavojima te da ima sjajna aerodinamička svojstva s niskim koeficijentom otpora zraka, pa ako je to istina, mogao bi napraviti nevrijeme na Nurburgringu. Ostaje nam sačekati i vidjeti kako će to izgledati u praksi. Veseli još jedna stvar – jedan kupac iz hrvatske uplatio je za ovaj model, stoga ćemo imati priliku viđati ga i na domaćim prometnicama.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

  1. Alpine Alpine Prikaži

    Ovo je za kolekcionare, super ulaganje, na dražbama za koje desetljeće će postizati mega cijene, i to je to.

  2. Volvo Votka Prikaži

    Taj jedan šta je uzea auto je vlasnik Jolly autolinea
    Ne znan kako se čovik zove, ali znan da ima brutalne aute. Mislin da dobro pantin da je ima i SLR i SLS.

Trenutno popularno