autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Filmovi s autima u glavnim ulogama (2. dio) – Brzi žestoki

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Ogromno ime u filmskoj industriji nije potrebno previše predstavljati. Svoj put su brzi žestoki započeli još 2001. godine, s pokojnim Paul Walkerom i Vin Dieselom u glavnim ulogama. Ukratko, Walker je policajac na tajnom zadatku koji pokušava razotrkiti tko krade skupe tehničke uređaje. Istražuje bandu gdje je Diesel glavni, s kojim će se na kraju sprijateljiti.

Cover filma s Chargerom u krupnom planu

Dakako, glavne zvijezde filma su brzi automobili, a nekako su se najviše istaknuli Mitsubishi Eclipse, Toyota Supra i Dodge Charger.

Prvi od nabrojenih je Mitsubishijev dragulj Eclipse, a konkretni model je iz 1995. godine, kodne oznake D31A, Nudio se u više varijanti, a svi su imali 2.0 četverocilindraš. Vrh ponude bio je GSX s tada respektabilnih 210KS s turbom te pogonom na sva četiri kotača. Ova serija Eclipsea smatra se najboljom koja je ikada izašla.

Drugi po redu je još jedan Japanac kultnog statusa, a to je svima dobro znana Toyota Supra četvrte generacije, kodne oznake A80. Motor u ponudio bio je 3.0 redni šestak koji je stekao status božanstva za tunere, a nisu rijetki primjerci koji su išli preko 1000 KS. Proizvodila se punih 9 godina, točnije od 1993. do 2002.

Zadnji od nabrojanih je s drugog kontinenta – američki muscle Dodge Charger R/T jedan je od najboljih što je Amerika ponudila u 70-ima. Druga je to generacija Chargera, u ponudi je bilo mnogo motora, a vrh je činio 7.2 litreni V8 s preko 400 KS, Za razliku od nekih drugih poznatih muscle automobila, ovaj je bio zaista ogroman sa svojih 5.2 metra dužine, pa je Camaro tih godina naspram njega izgledao maleno.

Nastavci ovog serijala donijeli su još mnogo dobrih automobila, no o tome u drugom nastavku.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Volvo Votka Prikaži

    Nema do Supre auto čista desetka. Dobar je i Eclipse, ali ni do kolina Supri.

Trenutno popularno