autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Mercedes EQXX srušio vlastiti rekord te na jednom punjenju prešao 1202km

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Prije dva mjeseca pisali smo o podvigu Mercedesa s električnim modelom EQXX, u kojem je spomenuti prevalio više od 1000km na jednom punjenju. Sada je napravljen još jedan test, ovaj put iz Stutgarta do Silverstonea u Engleskoj te je srušen rekord koji je postavljen u travnju. Ovog puta je EQXX prešao 1202km čime je dodatno zacementirao titulu najizdržljivijeg električnog auta, doduše, koji je još uvijek u koncept fazi.

Potrošnja je tako iznosila 8.3 kW/h, što je za 0.4 manje nego na prethodnom testu koji je završio na azurnoj obali u francuskoj. Iz Mercedesa navode da je bilo puno mješovite vožnje te da je vožen kao što se vozila koriste u svakodnevnici. Dok ne dođe na tržište i dok se ne vide prvi pravi rezultati, samo ću dati jedan kratak komentar: “čut će se…”

Koliko vas impresionira ovakav način testiranja i mislite li da je to realnost koja nas čeka?
Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

7 komentara

 1. Skoda Frantic Prikaži

  Ja ću opet, kao i prije 2 mjeseca, pitat jel’ šofer palio klimu i ostale potrošače? 😂

 2. Rover zjurina Prikaži

  “…dok se ne vide prvi pravi rezultati, samo ću dati jedan kratak komentar: “čut će se…” …”

  Obzirom da je na struju – neče se čut ništa

 3. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

  …vjv su ovaj put vozili bliže tegljaču koji je ovaj put vukao 2m širi kontejner nego prošli put… 🙂

 4. Volvo Votka Prikaži

  Meni je ovo baš jako ružan auto. Ako je ovo budućnost dizajna, ajme nama..

Trenutno popularno