autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Video: kako se Ferrari F355 nosi s električnom Kijom u utrci ubrzanja

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Da vam je netko prije 20 godina spomenuo Ferrari i Kiju u istoj rečenici, vjerojatno biste prasnuli od smijeha i rekli mu da je lud. Danas, u vrijeme cvijetanja električnih vozila, svaki proizvođač ima neki model koji je vrlo brz, pa tako i KIA s modelom EV6. Njegova 2 elektromotora isporučuju oko 325 KS, što pogoni ovaj automobil do stotke za nešto više od 5 sekundi, no dostiže samo 185 km/h, što je za čak 110 manje od onog što F355 može postići.

S druge strane, talijanski ljepotan iz druge polovice 90-ih donosi 3.5 litreni V8 koji razvija 381 KS te ih prenosi na podlogu putem 6 stupanjskog ručnog mjenjača. Sve to dovoljno je za 4.7 do 100, uz nevjerojatan zvuk atmosferskog motora kakav očito samo Ferrari može napraviti. U prilog mu ide i masa od 1350kg, dok KIA broji debelo preko 2 tone, što je upravo razlog zašto je izgubila u svim segmentima testa.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

  1. Volvo Votka Prikaži

    Više vridi Ferrarijev auspuh nego cila Kia. Eto

  2. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

    ….100 ks po litri vs 100kg po bateriji… hehe

Trenutno popularno