autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Video: kako se Ferrari F355 nosi s električnom Kijom u utrci ubrzanja

Marko Rakić

Da vam je netko prije 20 godina spomenuo Ferrari i Kiju u istoj rečenici, vjerojatno biste prasnuli od smijeha i rekli mu da je lud. Danas, u vrijeme cvijetanja električnih vozila, svaki proizvođač ima neki model koji je vrlo brz, pa tako i KIA s modelom EV6. Njegova 2 elektromotora isporučuju oko 325 KS, što pogoni ovaj automobil do stotke za nešto više od 5 sekundi, no dostiže samo 185 km/h, što je za čak 110 manje od onog što F355 može postići.

S druge strane, talijanski ljepotan iz druge polovice 90-ih donosi 3.5 litreni V8 koji razvija 381 KS te ih prenosi na podlogu putem 6 stupanjskog ručnog mjenjača. Sve to dovoljno je za 4.7 do 100, uz nevjerojatan zvuk atmosferskog motora kakav očito samo Ferrari može napraviti. U prilog mu ide i masa od 1350kg, dok KIA broji debelo preko 2 tone, što je upravo razlog zašto je izgubila u svim segmentima testa.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
97 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

  1. Volvo Votka Prikaži

    Više vridi Ferrarijev auspuh nego cila Kia. Eto

  2. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

    ….100 ks po litri vs 100kg po bateriji… hehe

Trenutno popularno