autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Tragične priče VW Golfa 8, epizoda XX

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Aktualni Volkswagenov Golf 8 samo niže negativne priče na svoje ime, a jedna od zadnjih je problem s izolacijskom zaštitom motora. Naime, iz njemačke firme upozorili su da može doći do zapaljenja iste te mole vlasnike da ih skinu. Naravno, u pitanju je plastika vrhunske kvalitete, onakve kakve se ne bi zasramio ni Dukatov jogurt. Problem je u tome što se loše pričvršćena i katastrofalno nekvalitetna plastika zna odvojiti te nasloniti na turbinu, što uzrokuje njeno zapaljenje i potencijalno veći problem, odnosno gorenje auta. U videu ispod se uvjerite kako je to odrađeno.

Zvuči banalno, ali problem je zaista prisutan, i što je najbolje od svega, VW se nije izjasnio o tome hoće li vlasnicima dati novi poklopac. Jedan se korisnik našalio i rekao da bi mogao skinuti turbinu pa neće biti problema sa potencijalnim zapaljenjem. Domišljato 🙂

Inače, VW Golf 8 razočarao je mnoge i više ne predstavlja jedan od najkvalitetnijih auta u klasi kao što je to bio slučaj kod šestice i sedmice. Mnogo se štedilo u odnosu na prošlu seriju i to se vidi, čak i na oko, pa tako ni prodajni rezultati aktualnog Golfa nisu bajni, iako tome kumuje više faktora, a ne samo taj što je novi Golf 8 poluproizvod.

Kakvo je vaše mišljenje o osmici? Jeste li je imali priliku voziti, ili barem biti voženi u njoj?

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Skoda Frantic Prikaži

  Dvojka je zakon. 😉
  Ubjedljivo najkvalitetniji Golf. 💪
  Samo što u VWu nisu budale da naprave tako kvalitetno auto.
  Mislim, nije niko više danas budala da pravi nešto što će voziti skoro 40 godina.
  Šteta samo što dvojka (u skladu sa vremenskim periodom u kojem se proizvodila) nije dolazila standardno sa klimom (barem ručnom), ABSom, nisam nešto siguran ni za servo….
  Možda su zadnje serije (ili neki skuplji modeli tipa GTI ili G60) imale te neke “blagodeti” koje se podrazumijevaju u današnjim autima.
  BTW, neki dan sam vidio dvojku u Country verziji.

 2. Volvo Votka Prikaži

  Dvojka je ustvari unaprijeđena jedinica i vjerojatno naboljii Golf kad se gleda vrime u kojem je proizveden.
  Dvice su imale servo tamo krajen proizvodnje

 3. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

  …eh, nije da branim vw, naprotiv, ali donekle su bili prisiljeni na ovo i to ne zbog dieselgate-a već zbog elektro revolucije…no neće mi biti nimalo žao ako propadnu zajedno sa svojom braćom iz stuttgarta i munchena…

Trenutno popularno