autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

VW prikazao nikad predstavljenu drugu generaciju VW Phaetona

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

VW se početkom ovog stoljeća upustio u proizvodnju automobila u F segmentu, ili u narodu poznato kao visoka klasa. Već tada su u toj klasi Mercedes i BMW vladali godinama, a krajem 90-ih pridružio im se i Audi sa svojim modelom A8. VW je tu uvidio svoju priliku te izbacio model Phaeton, bliazanac Audijevog A8 (kodne oznake D3). Ipak, tržište za takve automobile mnogo je manje nego za jedan Golf ili Passat, pa je tu njemački div jednostavno istisnut iz borbe za dio tržišnog kolača.

Bila je pripremljena i druga generacija Phaetona, no VW se nikad nije usudio da ga predstavi tržištu, čemu je kumovala loša prodaja prošlog modela i enormni troškovi proizvodnje za vozilo visoke klase. Malo podrobnije o D2 pogledajte u videu ispod,

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno