autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Civic Type R – novi star kralj prednjepogonaša

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Generacijama je već Honda Civic Type R jedan od najboljih hot hatcheva, iako se njena forma mnogo izmijenila u posljednjih nekoliko godina. Tako je iz klasičnog malog hatcha s troje vrata postala peterovratna mala limuzina, s ozbiljnim performansama i uz Megane RS glasi za najboljeg prednjepogonaša na stazi. Nedavno je predstavljena nova verzija, najsnažnija do sada i, kako kažu iz Honde, bit će najbrža do sada.

Interijer je unio dašak svježine za novog Civica. Djeluje i sportski i luksuzno.

Iako još nisu objavljene službene specifikacije, vjeruje se da će iz 2.0 turbo benzinca izvlačiti oko 350 KS, što je 30 više od prošle generacije. Ono što je ostalo nepromijenjeno je i pogon – civic ostaje na prednjem pogonu i ručnom, šest stupanjskom mjenjaču. Bilo je mnogo najava o pogonu na sve kotače, automatskom mjenjaču s dvije spojke, pa čak i hibridu, no ništa od toga se nije ostvarilo. Promotivni video je također zanimljiv i nagoviještava vjerojatno najzabavniji hot hatch.

Za kraj bih malo prokomentirao pozicioniranje stražnjeg spojlera. Ok, u zadnjim generacijama su u Hondi igrali na tu kartu i pokazalo se dobro, pogotov uživo, Civic Type R sa stražnje strane izgleda vrlo ozbiljno i sportski. Novi pak, ako mene pitate, izgleda kao da je potpuno dislociran, ili da ga je netko smjestio tu u žurbi, a vremena za to popraviti još uvijek ima 🙂

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

  1. Skoda Frantic Prikaži

    Čitaš li @zeko? 🙂

  2. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

    …respect…

Trenutno popularno