autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Novi M2 trebao bi biti predstavljen u listopadu

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najveća vozačka poslastica iz BMW-a, model M2, trebao bi doživjeti svoju drugu generaciju u listopadu ove godine. Nakon fantastične i nahvaljene prve generacije, ništa manje se ne očekuje od idućeg modela, koji na papiru obećava vrhunsko vozačko iskustvo. Razlozi su sljedeći:

  • Motor kao u aktualnim modelima M3 i M4, a to znači redni šestak obujma 3 litre i snage oko 500 KS. Ipak, bavarski proizvođač još nije definirao koja će biti snaga, pa se šuška da bi se moglo raditi o par konjskih snaga manje.
  • Za mjenjač će se moći birati između 6 stupanjskog ručnog te 8 stupanjskog automatskog. Na prvi će vjerojatno ciljati oni koji traže klasični pristup sportskom automobilu, dok će oni koji traže performanse vjerojatno željeti automatski.
  • Kompletan kočioni sustav bit će preuzet od starije braće, što znači još snažnije zaustavljanje i bolja kontrola vozila kroz zavoje.

Po performansama kažu da će biti vrlo sličan starom M2 CS, koji je po tom pitanju zaista sama krema sportskih automobila – mnogi znalci kažu najzabavniji M za vožnju na trkaćoj stazi. Još jedna vijest koja bi trebala usrećiti barem veći dio ljubitelja je taj što M2 neće imati velike grilove kao M3 i M4, mada kako vrijeme prolazi, izgleda da će M3 i M4 aktualne generacije biti kultni modeli, a većim dijelom upravo zbog karakterističnog prednjeg kraja.

Za otprilike dva mjeseca ćemo vidjeti što je BMW skuhao, no bez sumnje, bit će to brutalan model.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

Trenutno popularno