autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Video: Može li Cayenne protiv Audija R8?

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Ovisi o kakvoj se utrci radi, no iznenađujuće je da se Cayenne sa svojih 600kg viška u odnosu na R8 sasvim dobro nosi. Porsche ima više snage, 640 KS naspram 570 KS, no razlika je ogromna u otporu zraka i naravno masi, stoga Cayenne jedino dobro kotira u startu jer je launch control doveden do savršenstva kod Porschea. Kod Audija bi, s obzirom da je sportski auto, taj dio trebao biti bolje odrađen.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

  …drag race…ja sam naivno mislio da te amerske fore nikad neće ‘procvjetati’ na tlu europe, a sad nekakav launch control i ostalo…gdje je tu vozačko umijeće?!!…i to sa najbesmislenijim SUV-om svih vremena (1 generacija koja osim što je besmislena je i druga na listi najružnijih auta ikad imjesto dijeli sa panamerom 1 generacije, 1 mjesto je dakako multipla) protiv prvog ‘supercara’ koji je bio namijenjen svakome tko ima para (čitaj novopečenim bogatunima sa 100+kila) i koji ne izaziva strah kad sjedneš u njega sjedneš i stisneš gas…ah ja sam stvarno postao čangrizavi prdonja ali ja ovakve aute ni ne pogledam kad prođu kraj mene…

  • BMW Marko Rakić Prikaži

   Procvijetalo je to samo tako kod nas, a meni jedino smisla ima rolling race, da se vidi okretni moment i responzivnost mjenjačke kutije. Pogledati Cayenne u prometu, nikad zanimljivo hehe

  • Skoda Frantic Prikaži

   “….ah ja sam stvarno postao čangrizavi prdonja ali ja ovakve aute ni ne pogledam kad prođu kraj mene…” 🙂
   Ja pogledam prvi put kad ga vidim (dakle, nisam ga vidio uživo ranije) i tjt….
   Nedavno sam pisao kako sam vidio (mislim) starijeg Challengera, s leđa, u odlasku.
   A par dana nakon toga vozeći se sa ženom i djecom vidio Aventadora, prvo u retrovizoru, zatim mu se uredno sklonio iz lijeve trake, a poslije se malo vozio pored njega, jer sam ga stizao zbog ležećih policajaca i na kraju stao na semaforu pored njega.
   Kakav stroj, jbte

   • Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

    …aventador. i r8 ne idu u istu rečenicu…kao što vidite stavio sam točku između… 😀

   • BMW Marko Rakić Prikaži

    Hehe, točka sve govori.

    JUčer sam vidio novi Countach. KAKAV AUTOOO!!!!
    Na fotkama mi nije bio nešto poseban, ali uživo djeluje fascinantno.

Trenutno popularno