autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Što se dogodi kad struja “poludi”?

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Korištenje raznih pomagala upravljanih strujom ponekad može poći po zlu, a pogotovo će se to dogoditi kada su vlasnici potpuni idioti koji misle da se auto može izvući iz bilo koje situacije. Tako imamo jedan primjer vozača u novijem Peugeotu koji koristi praćenje linija i aktivni tempomat kako bi se vozio u svom automobilu, a to pritom čini tako što sjedi na stražnjoj klupi, a boca mu “oponaša” ruku na volanu. Rezultat takve vožnje pogledajte u videu. Jedni od komentara u videu: “Auto ima veći IQ od ove dojice u vozilu”, ili “I just died in my car tonight” budući da je pjesma koja je svirala u autu bila hit I just died grupe Cutting Crew.

Nije rijetkost da sustavi sigurnosti u vožnji otkažu poslušnost, no to se ne događa često, no ako se nastavi trend neukih ljudi u automobilima s mnogo lako raspoložive tehnologije, ove će se stvari češće događati. Kakvo je vaše mišljenje o sustavima kao što su aktivni tempomat, praćenje trake, praćenje vozila oko auta i ostali?

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

  …neću suditi o onome što nisam probao pa ću komentirati samo ono što jesam…automatske brisače/senzor za kišu sam imao na dva auta, na oba je sustav totalno sranje, obični interval od npr. 4 stupnja i dvije brzine brisanja je po meni bolji…adaptivni tempomat imam na trenutnom autu, kompaktu novije generacije koji ima i automatsko zaustavljanje/kočenje pri manjim brzinama (nisam ga isprobavao pa ne mogu suditi o kvaliteti istog, nisam došao u priliku da se sam aktivira, bolje reći nepriliku) adaptivni tempomat je ok ali ništa posebno i na nizbrdicama kad pređe zadanu brzinu koči što mi se nikako ne sviđa, ima i sustav prepoznavanja linija ali ne drži istu, neki polu lane assist, iskopčan je jer je invazivan u vožnji na otvorenoj cesti, dok na autoputu može biti koristan ako dugo voziš konstantnom brzinom…općenito nisam protivnik novih tehnologija ako ona ima smisla ili je dobro integrirana a mislim da ovi novi sustavi samo udaljavaju čovjeka od auta…nadalje auto mi ima automatska duga/kratka svjetla sustav…nije savršen, ima dana kad radi odlično a ima dana kad je osrednji…ovisi o nekim njegovim ćefovima…

  • BMW Marko Rakić Prikaži

   Obični interval je svetinja na brisačima, automatika ne funkcionira na 99% auta i vrti brisače na najbrže čim ima malo više kiše.

   Adaptivni tempomat je meni bezvezna stvar, dobro je jedino što se ne možeš zabit u auto ispred sebe. Ostalo koma, zna bezveze jako kočit, uopće nema veze s planiranjem vožnje pa troši i više goriva.

 2. Skoda Frantic Prikaži

  Uvrijedio bih debile kad bi ove likove iz videa nazvao debilima 🤣
  Dati im po toljagu i neka izvrše samoubistvo udarajući se istom po glavi.
  Da džaba ne troše zrak.

  Glede pomagala, nemam ništa od navedenog, ali ne bi imao ništa protiv, naravno, samo da nije “prerevnosno i agresivno”.

Trenutno popularno