autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Utrka tišine – troboj električnih limuzina

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Kad se kaže električni, a da se pritom misli na nešto što se kreće i prevozi, prvo mi na pamet padne romobil ili bicikl. U ovom slučaju, imamo tri limuzine visoke klase u utrci ubrzanja, pogonjene elektromotorima enormnih snaga. Konkretno, Porsche Taycan Turbo S i Mercedes EQS 53 AMG u videu imaju 760 KS i preko 1000 Nm okretnog momenta. S druge strane, verzija BMW sedmice nije najsnažnija u ponudi, pa je slabiji od spomenute ekipe za nešto više od 200 KS i gotovo 300 Nm. Jedna zanimljivost – ova tri automobila zajedno teže oko 7.5 tona. Baš zgodno…

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

    …nešto mi se čini da uopće neću pokrenuti ovaj video…slona u sobi svi vide ali se i dalje ne obaziru na njega…el auti imaju smisla ako nam date pandu/up!-a/twingo itd. na struju sa 200km dometa i 15tk€…tada bi i ja razmislio o kupnji kao drugi auto…ovako ovi mastodonti nisu privlačni ni sami sebi a kamoli nekom normalnom…

Trenutno popularno