autopuls dio troškova podmiruje prikazom reklama i donacijama. Reklame nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Video: Najbolje zvučeći četverocilindraši

Marko Rakić

Korisnički panel

Registriraj se

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portali su toliko posjećeni da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Iako za mnoge pravi zvuk motora počinje tek sa 6 cilindara, postoje i četverocilindraši koji imaju veoma dobar i prepoznatljiv zvuk. Možda i najprepoznatljiviji zvuk ima Subaru Impreza s koncepcijom od 2.5 litre na 4 cilindra, što daje vrlo karakterističan zvuk. Ipak, mnogi se slažu da je kralj zvuka kod četverocilindričnih motora prastari, ali danas jako skup i poželjan – BMW M3 E30. To je ujedno i jedini M u povijesti sa “samo” četiri cilindra, no stekao je slavu kao nijedan M3 do danas.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
122 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

7 komentara

 1. Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

  …moram priznati da sam razočaran ovom listom jer su osim bmw-a sve turbaci i jedan road legal rally car koji u principu nije niti auto već trkaći stroj…gdje su 8000 okretajne honde?, gdje su alfini boxeri?, subaru s 2,0 litre je imao bolji zvuk od 2,5 ovaj je više umjetan (što se najviše vidi na ovom videu kod mercedesa jer kad ti auto dolazi uopće nema neki zvuk a iz auspuha da nije otvoren i da nema onaj backfire uređaj nebi se ni okrenuo za njim). A da ne govorim da nema nijedan auto s karburatorom a moglo se staviti barem jednog. Općenito fale atmosferci na ovoj listi a našlo bi ih se i barem jedan dvo litraš atmosferac (eto clio williams npr.). Camaro meni nebi bio ni na 110 mjestu a kamoli među prvih 10…uglavnom moj prvi (vlastiti) auto je bio punto 55 i kad mi se lonac probušio imao je bolji zvuk od barem 8 od ovih auta…

  • BMW Marko Rakić Prikaži

   Teško je naći neku konkretniju listu, a za to ću pripremati članak u više dijelova te sa svakim pojednim modelom ide i video, nadam se da će ti se svidjeti.

   • Alfa Romeo limitmaker1 Prikaži

    …ma ne krivim tebe za listu nego autora, možda bi bilo lakše da si počeo sa nekom lakšom kombinacijom, hehe…

   • Volvo Votka Prikaži

    Slažen se s kolegon limit, ima baš puno četverocilindraša koji dobro zvuče fali ih dosta u ovom videu. Baš me zanima koji će sve auti bit obrađeni kad budeš pisa članke.

   • BMW Marko Rakić Prikaži

    Evo recimo da je ovo bila neka uvertira, sad ide serijal gdje će biti članak o jednom četverocilindrašu svakih par dana.

 2. Skoda Frantic Prikaži

  Atmosferac je najjači….

Trenutno popularno